ТОП-5 НАЙКОРИСНІШИХ ФРУКТІВ ДЛЯ ХОЛОДНОЇ ПОРИ РОКУ
Зараз практично увесь рік можна придбати будь-який продукт.
Разом з тим кожен фрукт має свій конкретний період, коли він буде максимально корисним.
Хурма — дуже корисний продукт для зими. Вона чудово відновлює сили, поповнює запас вітамінів та мікроелементів, допомагає працювати серцевому м’язу. Крім того, цей зимовий фрукт допомагає справлятися з апатією, втомою та поганим настроєм. Глюкоза та фруктоза, якими багата хурма, швидко відновлять твій тонус.
Гранат зміцнює імунітет, покращує настрій, підвищує силу та опірність організму, допомагає при застудних захворюваннях. Один гранат або склянка гранатового соку на день — чудовий спосіб почистити кров після застуди та грипу. У ньому містяться ферменти, які допомагають виробленню еритроцитів — червоних кров’яних тілець.
Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути — чудові помічники у протистоянні зимовим небезпекам. Вони покращують здатність організму перешкоджати інфекційним захворюванням, а також зміцнюють імунітет. Крім того, завдяки великому вмісту вітаміну С цитрусові покращують обмін речовин та сприяють процесу схуднення.
Зелені яблука кисло-солодких сортів містять багато заліза. Цей мікроелемент дуже важливий для крові, бореться зі втомою та анемією. А йод, що міститься у «зимових» яблуках, наприклад, антонівці, допомагає подолати підвищену чутливість до холоду. До речі, антонівка — відмінний засіб від зимового авітамінозу: до весни в цьому фрукті зберігається до 90 % вітаміну С, тоді як в інших його вміст падає до 40-30 %.
Ківі обов’язково потрібно їсти взимку. Це чемпіон за вмістом вітаміну С, у цьому сенсі ківі навіть корисніший, ніж цитрусові. Додаючи цей фрукт як додатковий інгредієнт у вітамінні салати чи в перекус, ти зміцниш свій імунітет, убережешся від застудних захворювань і відчуєш приплив сил та енергії.